PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Usługowa odsłona biurowca

  • Autor: Propertynews.pl
  • 02 sie 2017 12:25

Usługowa odsłona biurowca

Cześć usługowo-handlowa trzeciego etapu kompleksu Alchemia w Gdańsku już niedługo zapełni się najemcami. Diametralnie zwiększy się również oferta gastronomiczna całego kompleksu.

REKLAMA

Na parterze budynku Argon, na łącznej powierzchni blisko 1700 mkw. funkcjonować będzie 11 różnych podmiotów.

- Kończymy komercjalizację części usługowo-handlowej znajdującej się na parterze budynku Argon. Funkcjonować będzie tam 11 różnych podmiotów, zarówno popularne marki, jak i autorskie koncepty gastronomiczne, dzięki czemu znacznie poszerzona zostanie oferta w tym zakresie. Jej uzupełnieniem będą punkt handlowy i placówka banku – mówi Marcin Piątkowski, dyrektor ds. komercjalizacji w firmie Torus.

Na parterze Argonu funkcjonować będą punkty popularnych w Polsce sieci, jak kawiarnia Starbucks, piekarnio-kawiarnia Gorąco Polecam Nowakowski czy restauracja Subway. Nie zabraknie też nowych marek. Wielbiciele sushi będą się mogli spotykać w Sugoi Sushi, a koneserzy win odkrywać smaki w Alchemii Wina (są to nowe marki właścicieli salonu fryzjersko-kosmetycznego Atelier de Beaute, który w ubiegłym roku otworzył się w Alchemii). Z kolei uwagę fanów włoskich przysmaków zwróci z pewnością Pizza Pasta&Basta.

- Pizza Pasta&Basta opierać się będzie na makaronie własnej produkcji przygotowywanym na miejscu. Dodatkowo w lokalu serwować będziemy pizzę oraz lasagne, a prace kuchni nadzorować będzie Włoch. Od poniedziałku do piątku menu będzie ustandaryzowane. W weekend natomiast dania przygotowywane będą na zamówienie. Argon to świetna lokalizacja na tego typu punkt, co przy konkurencyjnych cenach powinno nam zapewnić duże zainteresowanie klientów – mówi Leszek Mięczkowski, twórca konceptu Pizza Pasta&Basta i założyciel grupy Dobry Hotel.

Rozwinięciem gastronomicznej oferty Argonu będzie ENJOY food&life, nowy punkt na mapie zdrowego żywienia w Trójmieście. W ofercie będą m.in. śniadania z wypiekami robionymi na miejscu, soki wyciskane metodą cold press i posiłki lunchowe – sycące zupy, pyszne sałaty oraz ciepłe michy z kombinacją kasz i warzyw. Można też będzie zamówić tam zbilansowane posiłki na cały dzień.

 - Inspiracją do stworzenia tego miejsca były holenderska sieć zupiarni oraz odkryty w Kalifornii bar sałatkowy. Na bazie podróży po świecie powstał pomysł na lokal, w którym będzie można zjeść zdrowo, smacznie i w oparciu o lokalne produkty. Wszyscy, którzy jedzą świadomie i starannie dobierają składniki na pewno znajdą tu coś dla siebie. Jedzenie jest naszym paliwem, my chcemy zapewniać energię w najlepszej postaci, ale też zdrowie i świetne samopoczucie. O takim lokalu i w tym właśnie miejscu myślałam od dawna, jeszcze zanim budynek zaczął powstawać. Jest to więc realizacja marzeń, które kiełkowały przez długi czas – mówi Ewelina Sasin, która stworzyła i rozwija koncept ENJOY food&life.

  • 1
  • 2

PARTNERZY SERWISU Partner serwisu - Echo Investment S.A. Partner serwisu - Interbiuro Partner serwisu - Nowy Styl Partner serwisu - Penta Partner serwisu - Skanska Property Poland Sp. z.o.o. Partner serwisu - Vastint Partner serwisu - Workplace Partner serwisu - Zinel

PRIME PROPERTY PRIZE 2017

Do końca głosowania zostało


REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA