PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Galeria Jurajska znów inwestuje w modernizację

  • Autor: propertynews.pl
  • 15 mar 2017 10:14

Galeria Jurajska znów inwestuje w modernizację Galeria Jurajska

Poczekalnie jak wnętrza tramwajów i nowy parking rowerowy - to inwestycje, które ruszają w Galerii Jurajskiej. W 2017 roku będzie ich więcej - zapowiada dyrekcja.

REKLAMA

12 inwestycji w 2016 roku

Galeria Jurajska inwestuje. Tylko w 2016 roku centrum handlowe zrealizowało aż 12 modernizacji. Był to największy tego typu projekt zmian w Jurajskiej od jej otwarcia w 2009 roku. Wśród zrealizowanych inwestycji najbardziej złożoną był remodeling strefy restauracyjnej. Za tę inwestycję galeria była nominowana do nagrody Property Design Awards 2017. Galeria zmodernizowała również wszystkie toalety, tworząc dodatkowo nowe toalety dla dzieci i toaletę rodzinną. Efektem zmian jest także nowa odsłona pokoju dla matek z dzieckiem oraz nowy pokój pierwszej pomocy. Jedną z ciekawszych inwestycji jaką zrealizowano w 2016 jest strefa dydaktyczno - wypoczynkowa z największym w Częstochowie akwarium morskim, które zamieszkuje ponad 400 morskich stworzeń. Miejsce to dziś wykorzystywane jest m.in. do organizacji lekcji biologii przez częstochowskie szkoły i przedszkola. Galeria zainwestowała także w wi-fi - to dostępne jest na terenie całej galerii od końca 2016r.

Poczekalnie jak wnętrze tramwaju

Także na 2017 rok centrum handlowe przygotowało szereg zmian. Pierwsze właśnie ruszyły. Na wiosnę Jurajska planuje stworzenie 3 poczekalni w korytarzach wiodących do toalet. Aranżacja wnętrz dwóch poczekalni nawiązywać będzie do wnętrza… środków komunikacji miejskiej. Wzdłuż ścian zostaną zamontowane znane z tramwajów siedziska, natomiast na ścianach pojawi się grafika imitująca widok z okien komunikacji miejskiej. Poczekalnia powstanie także przy toaletach na II-poziomie przy foodcourt. Jej przestrzeń wypełnią z kolei pufy i siedziska. - Zależy nam na stworzeniu dodatkowej, ale także ciekawej przestrzeni, którą można potraktować jak poczekalnię lub miejsce, w którym można podładować smartfona. - Szerokie i długie korytarze doskonale się do tego nadają. Ich wnętrza zaaranżujemy w taki sposób, aby połączyć dwie funkcje - użytkową oraz komunikacyjną. Postawimy także na kreatywne zaaranżowanie przestrzeni, w taki sposób, aby nie burzyła ona głównej funkcji jaką spełniają korytarze prowadzące do toalet - mówi Roman Bugajczyk.

  • 1
  • 2

PARTNER SERWISU Partner serwisu - Galeria WISŁA

REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA