PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Gastronomia rozgaszcza się w centrach handlowych

  • www.portalspozywczy.pl
  • 26 paź 2017 12:05

Gastronomia rozgaszcza się w centrach handlowych Jakub Skwarło, Director of Operations Unibail-Rodamco

– W ostatnich latach w obiektach handlowych coraz więcej przestrzeni zajmuje rekreacja, rozrywka oraz przede wszystkim gastronomia – twierdzi Jakub Skwarło, Director of Operations Unibail-Rodamco.

REKLAMA

W ostatnim czasie Unibail-Rodamco otworzył dwie strefy Grand Kichen – w warszawskiej Arkadii oraz wrocławskiej Wroclavii. Jak przyznaje Jakub Skwarło, Director of Operations Unibail-Rodamco, taka oferta staje się dla obiektów handlowych coraz ważniejsza.

– W warszawskiej Arkadii otworzyliśmy ostatnio nową strefę Grand Kitchen, zachęcającą do odpoczynku i spotkań w restauracjach. W sercu nowej strefy powstała część rodzinna łącząca Grand Kitchen ze strefą rozrywkową Arkadii – kinem Cinema City oraz salą zabaw dla dzieci „Fikołki”, usytuowaną na ponad 1300 mkw. i oferującą m.in. warsztaty kulinarne, spotkania edukacyjne dla dzieci czy ścianki wspinaczkowe – wymienia Skwarło.

Jak tłumaczy, Grand Kitchen to nowatorski pomysł, opierający się na atrakcyjnie zaaranżowanej przestrzeni oraz różnorodnej ofercie gastronomicznej. Klienci mogą w niej posmakować kuchni z wielu stron świata – w tym azjatyckiej, hiszpańskiej, włoskiej czy libańskiej. Ambasadorem nowej przestrzeni restauracyjnej jest Grzegorz Łapanowski.

Niebawem w strefie zostaną także otwarte kolejne koncepty gastronomiczne - Black z wysokiej jakości hamburgerami i ciekawie zaaranżowanym barem na piętrze oraz Azia Concept, o powierzchni ponad 1000 mkw., oferująca szeroki przekrój dań azjatyckich, zaprezentowanych w formie wysp kulinarnych. Wśród najemców znalazły się także: restauracja wegańsko-wegetariańska Zielona, libańska Fenicja, pierogarnia Nadziane, Lalka oferująca wyśmienite naleśniki, wyspa Café Vincent – kawiarnio-piekarnia w stylu francuskim, cukiernia Consonni, a także kawiarnia Starbucks i Pizza Hut z nowym, nieznanym dotąd w Polsce konceptem z szerokim wyborem pizz, które są przygotowywane i wypiekane na oczach gości w kamiennym piecu.  

Na otwarcie strefy Grand Kitchen zdecydowano się także w najnowszym projekcie Unibail-Rodamco - Wroclavii. W strefie znalazły się m.in. wrocławskie marki gastronomiczne, jak Pasibus, Polish Lody, Etno Cafe, a także GRECO, Mr Chilly, Food Republic, Express Oriental i Express Doner oraz koncepty sieciowe: wrapMe!, a także jedyne w mieście Vapiano i Izumi Sushi. Gości centrum mogą też spróbować dań z menu Salad Story, North Fish, Pizza Hut, KFC i Frankie’s. Ambasadorką Grand Kitchen jest Beata Śniechowska – silnie związana z miastem mistrzyni kuchni, znana ze swojego zamiłowania do dań regionalnych.

Podobał się artykuł? Podziel się!

PARTNER SERWISU Partner serwisu - Arrowhead Partner serwisu - ECE Partner serwisu - EPP Partner serwisu - Polska Rada Centrów Handlowych

PRIME PROPERTY PRIZE 2017

Do końca głosowania zostało


REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA