PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Od food trucka do Hali Koszyki. Tak się rozwija sieć z ambicjami

  • Autor: propertynews.pl
  • 03 sie 2016 10:04

Od food trucka do Hali Koszyki. Tak się rozwija sieć z ambicjami fot. Kiełba w Gębie, mat. prasowe

W 2014 r. rozpoczynali od jednego food trucka. Dziś sieć Kiełba w Gębie otwiera lokale gastronomiczne w Warszawie, m.in. w Hali Koszyki, a wkrótce także w innych miastach. Apetyty właścicieli są jednak dużo większe.

REKLAMA

Grupa KWG Superfoods, właściciel sieci grill barów Kiełba w Gębie ma obecnie trzy lokale w Warszawie. Jesienią ma otworzyć kolejny. Szuka też finansowania na dalszy rozwój i ogólnopolską ekspansję. Sieć Kiełba w Gębie serwuje jedzenie z grilla w street foodowym formacie. 

Wspólnie platformą equity crowdfundingową Beesfund.com, jest pierwszą w kraju siecią grill barów, która oprócz sprzedaży kiełbasek, zamierza sprzedawać swoim klientom akcje. Spółka planuje pozyskać tą drogą 400 tys. zł i tym samym przyśpieszyć ogólnopolską ekspansję sieci grill barów.

Specjalnie w tym celu KWG Superfoods wyemitowała 26 667 akcji o wartości 15 zł każda. W sumie spółka zamierza sprzedać 21 proc. udziałów spółki amatorom kiełbasek i innych grillowanych specjałów.

Pomysłodawcą i założycielem sieci jest Jarek Czechowski – znany polski DJ. - Mamy precyzyjne plany rozwoju. Pozyskane środki zostaną przeznaczone na wyposażenie lokalu w legendarnej Hali Koszyki, jak i otwarcie kolejnych dwóch punktów w wybranych dużych miastach w Polsce, w lokalizacjach zorientowanych na turystów i imprezy. Kapitał niezbędny do uruchomienia jednego, nowego punktu to ok. 120 tys. zł. W kolejnym kroku, oprócz lokali własnych, planujemy także ekspansję w formie franczyzy.  Pozyskany kapitał wsparty finansowaniem z zysków pozwoli nam na podwojenie ilości punktów gastronomicznych do końca 2017 roku – podkreśla Jarek Czechowski.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

PARTNER SERWISU Partner serwisu - Galeria WISŁA

REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA