PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Organic Farma Zdrowia rozkręca sieć restauracji wegańskich. Właśnie ruszył kolejny lokal

  • dlahandlu.pl
  • 30 cze 2017 12:03

Organic Farma Zdrowia rozkręca sieć restauracji wegańskich. Właśnie ruszył kolejny lokal fot. Pixabay

Grupa Organic Farma Zdrowia uruchomiła kolejną restaurację wegańską i wegetariańską działającą pod marką Zielona, tym razem w Warszawie. Koncept będzie wiodącym konceptem gastronomicznym rozwijanym przez Grupę w Polsce i w Unii Europejskiej.

REKLAMA

Restauracje wegańskie i wegetariańskie Zielona są zarządzane przez spółkę Green Way, wchodzącą w skład Grupy Organic Farma Zdrowia. Pierwszy lokal pod tą marką firma uruchomiła wiosną 2016 roku w Łodzi w centrum handlowym Manufaktura. Drugą właśnie otworzyła w Warszawie, w centrum handlowym Arkadia, przy ulicy Jana Pawła II 82.

- Łódzki pilotaż był bardzo zachęcający. Restauracja z oferta dla osób ceniących zdrowy styl życia okazała się sukcesem. Dlatego otwieramy kolejny lokal, tym razem w Warszawie i mamy duże ambicje związane nie tylko z polskim, ale i europejskim rynkiem - zapowiedział Przemysław Tomaszewski, prezes Green Way i członek zarządu Organic Farma Zdrowia. Jak mówi, w najbliższych latach Grupa planuje kolejne otwarcia w Polsce i na terenie Unii Europejskiej. - Dania z polskich produktów ekologicznych i lokalnych powinny stać się jedną z naszych narodowych specjalności – uważa Przemysław Tomaszewski.

Sieć Zielona specjalizuje się w pełnowartościowej kuchni roślinnej. Serwuje dania bez glutenu, z niskim indeksem glikemicznym, z dodatkiem super foods, z małą zawartością tłuszczów nasyconych, z produktów ekologicznych i pochodzących od lokalnych dostawców. 

Autorką menu w restauracji Zielona jest Małgorzata Główczewska-Chudzik, stylista i projektantka kulinarna również innych marek Green Way. - To przede wszystkim największe klasyki międzynarodowej kuchni roślinnej w mojej własnej autorskiej interpretacji – mówi Małgorzata Główczewska-Chudzik. Są to np. bliny z kawiorem z bakłażana (w sosie z gruszką w sosie malinowym, z orzechami pinii i sałatką), czarne chili z plackami z dyni, spaghetti z cukinii czy pierogi z ricottą.

Podobał się artykuł? Podziel się!

PARTNER SERWISU Partner serwisu - Galeria WISŁA

REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA