PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl
partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl
partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Subway opracował nowy koncept restauracji. Mogą powstawać w centrach handlowych

  • Autor: Portalspozywczy.pl
  • 23 lis 2011 11:56

Sieć fast foodowa Subway chce skoncentrować więcej uwagi na takich lokacjach, w których nie ma wystarczającej przestrzeni na klasyczną restaurację. Dlatego przygotowała koncepcję mniejszych lokali, które zmieszczą się nawet na powierzchni 10 metrów kwadratowych.

REKLAMA

Niedawno w Lulinie sieć Subway otworzyła pierwszy Subway "satallite kiosk" w regionie Europy Środkowej i Wschodniej. Kolejne powinny powstawać nie tylko w Polsce, ale też w pozostałych krajach regionu Europy Środkowej i Wschodniej.

- Zdolność sieci Subway do przystosowywania swoich restauracji do jakichkolwiek pomieszczeń jest znana na całym świecie. Dzięki kioskom dodatkowo poszerzyliśmy te możliwości, ponieważ można je instalować także na otwartych powierzchniach, a oprócz dopływu elektryczności i wody nie potrzebują już prawie niczego innego. Ten rodzaj placówek umożliwi nam szybszy rozwój w lokacjach, w których nie ma wolnego miejsca na umieszczenie restauracji, jak na przykład w całkowicie zajętych centrach handlowych, ale też na przykład w lokacjach nietradycyjnych, takich jak szkoły, szpitale, hale sportowe itp. - tłumaczy Martin Princ, menedżer ds. rozwoju sieci Subway na Europę Środkową i Wschodnią.

Lublin nie powinien przy tym być jedynym miastem, w którym pojawi się nowy typ restauracji Subway. - Przewidujemy stopniowe szerzenie się tych kiosków w kolejnych miastach w Polsce, ale też w pozostałych krajach regionu Europy Środkowej i Wschodniej. Znaczącą zaletą tej koncepcji jest bowiem to, że chodzi o opcję tańszą od budowy kompletnie wyposażonej restauracji w centrum handlowym lub w centrach miast. Dlatego oczekujemy od nowego typu restauracji przyspieszenia rozwoju nowych filii w regionie - wyjaśnia Martin Princ.

W chwili obecnej sieć Subway, która buduje wyłącznie filie franczyzowe, ma już w regionie Europy Środkowej i Wschodniej prawie 400 restauracji. Nowe kioski mogą budować obecni franczyzobiorcy.

W pierwszym półroczu sieć franczyzowa Subway otworzyła w regionie Europy Środkowej i Wschodniej 75 nowych restauracji. W tym samym okresie sprzedaż sieci wzrosła o 8 procent. W chwili obecnej franczyzobiorcy eksploatują w regionie ponad 300 placówek, do końca roku powinno ich być około 400.

Dzięki ogólnej liczbie prawie 34 tys. placówek sieć Subway została pod koniec ubiegłego roku największą siecią fast foodową na świecie. Obecnie posiada już ponad 35 tys. restauracji w 99 krajach świata.


REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA