PARTNERZY PORTALU
partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

Gwiazda Morza: Chcemy stworzyć zupełnie nowe miejsce na gastronomicznej mapie kraju

Gwiazda Morza: Chcemy stworzyć zupełnie nowe miejsce na gastronomicznej mapie kraju
Marek Szofer, zastępca dyrektora generalnego i dyrektor gastronomii hotelu Gwiazda Morza
  • Autor: PropertyNews.pl
  • Dodano: 14 mar 2019 09:06

Świat gastronomii przestał się kręcić wyłącznie wokół jedzenia. Ważne stało się też to co się dzieje dookoła: eventy, muzyka, wystrój i panujący klimat. Co do zaoferowania będą miały punkty gastronomiczne w Hotelu Gwiazda Morza we Władysławowie - mówi Marek Szofer, zastępca dyrektora generalnego i dyrektor gastronomii hotelu.

  • Autor: PropertyNews.pl
  • Dodano: 14 mar 2019 09:06

Jak będzie wyglądała strefa gastronomii w Gwieździe Morza? Czym zaskoczy nas hotel?

Marek Szofer: Będziemy mieli cztery restauracje z czterema różnymi ofertami - restaurację główną hotelową, restaurację zewnętrzną H12, Sky Bar i Beach Club. Restauracja hotelowa będzie opierać się na kuchniach świata, ale też na lokalnych produktach. Restauracja H12, której nazwa wzięła się od ulicy Hryniewieckiego 12, będzie czynna przez cały rok nie tylko dla gości hotelowych, ale również dla turystów i mieszkańców Władysławowa. W tej części restauracyjnej menu będzie bardziej streetowe, a produkty będą pochodziły z basenu Morza Śródziemnego i Bałtyku. Sky Bar to urokliwe miejsce na dachu hotelu z pięknym widokiem na Morze Bałtyckie. Beach Club Gwiazda Morza do tej pory stał na plaży we Władysławowie i to tam podajemy śniadania z najpiękniejszym widokiem na morze, a popołudniu świeże owoce morza od lokalnych rybaków. Chcemy żeby to było miejsce dla każdego.

Menu będzie zgodne z profilem hotelu, potrawy będą dostosowane do gości aktywnych.

Czy od początku było wiadomo jaka kuchnia będzie serwowana w hotelu, czy może menu jest efektem dyskusji z szefem kuchni Arkadiuszem Wejerem?

Od początku mieliśmy jasne założenie gdzie znajdą się punkty gastronomiczne i jaki jest profil hotelu. Dobór menu i stworzenie formuły było naszą wspólną rolą oczywiście we współpracy, i z ostateczną akceptacją dyrektora generalnego Marka Hilla oraz Krzysztofa Sobolewskiego. Chcemy stworzyć zupełnie nowe miejsce na mapie gastronomicznej nie tylko Półwyspu, ale całej Polski, organizować dużo imprez, a ich rodzaj będzie też zależał od oczekiwań gości. Uważam, że mamy wystarczającą ilość przestrzeni hotelowej, jak i tej na plaży, by móc sobie pozwolić na prowadzenie zróżnicowanych działań, które nie będą miały wpływu na codzienne funkcjonowanie hotelu i gości.

 

 

WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)


Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.226.175.101
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.