PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Hotelowe śniadanie pod lupą

  • Autor: pasazer.com
  • 06 lut 2017 16:17

Hotelowe śniadanie pod lupą fot. Pixabay

Niemal co czwarty gość hotelowy nie wyobraża sobie śniadania bez jajek, zaś prawie co trzeci klient uważa, że najważniejszym składnikiem śniadania jest kawa - podaje serwis pasazer.com., powołując się na badania HRS.

REKLAMA

Po mięso na śniadanie zdecydowanie częściej sięgają mężczyźni. Aż 88 proc. klientów polskich hoteli je na śniadania jaja. To najpopularniejszy produkt na hotelowych stołach – wynika z badania HRS.

58 proc. respondentów badania je na śniadanie w hotelu parówki lub kiełbaski, sałatki wybiera 57 proc., kanapki - 56 proc., naleśniki - 36 proc., a jogurty - 35,5 proc. Co dziesiąty badany gość hotelowy aktualnie jest na określonej diecie. Pośród ankietowanych 3 proc. rezygnuje z mięsa, tyle samo unika glutenu i odżywia się zgodnie z jadłospisem wegańskim.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

PARTNERZY SERWISU Partner serwisu - Best Western Hotels & Resorts Partner serwisu - Chopin Airport Partner serwisu - Hotel Professionals Partner serwisu - Orbis

PRIME PROPERTY PRIZE 2017

Do końca głosowania zostało


REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA