PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Jesienne menu w Qubus Hotel

  • Autor: PropertyNews.pl
  • 12 paź 2017 10:06

Jesienne menu w Qubus Hotel Fot. materiały prasowe

Z nadejściem jesieni sieć Qubus Hotel całkowicie zmienia swoje menu. Większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane przez gości na przestrzeni ostatnich dwóch lat.

REKLAMA

Menu wchodzi do wszystkich restauracji Qubus Hotel 12 października. Znajdzie się w nim 28 propozycji, zarówno przystawek, zup, dań głównych jak i niecodziennych deserów. Dopełnieniem karty są wyselekcjonowane wina czerwone i białe, w tym polskie rarytasy: Rondo-Regent i Solaris z winnicy Turnau.

Zupełną nowością jest też menu degustacyjne oparte na polskich daniach. W jednej kwocie goście restauracji, będą mogli spróbować kilku potraw o pomniejszonej gramaturze i tym samym delektować się ich smakiem.

- Tym razem stawiamy w dużej mierze na polskie akcenty. Oprócz rodowitych borowików i jesiennych owoców, zachęcamy do skosztowania dań z soczystych i pożywnych buraków. Przygotowaliśmy z nich np. krem z kozim serem. Są także pysznym dodatkiem  do dania z  piersi z kaczki wędzonej drzewem olchowym. Oczywiście ucztę będą mieli także smakosze dań tradycyjnych. Im proponujemy m.in. żurek na maślance, aksamitnego tatara, śledzie po kaszubsku czy wysokojakościowe polskie mięsa i ryby w tym polędwiczkę z dzika z czarną soczewicą i czekoladą, grillowany schab z kością podany z pierogami z kaszą gryczaną i borowikami czy sandacza z kurkami i ogórkiem kiszonym – mówi Michał Keil, jeden ze współtwórców nowego menu.

W karcie znajdą się także niecodzienne propozycje jak ragout z ośmiornicy, grillowane krewetki, zupa z soczewicy z twarogiem i pieczonym łososiem czy pierogi z kaczką. Nie zabraknie też jednych z najpopularniejszych dań w karcie czyli steku z tuńczyka z makaronem pszenno-gryczanym, grillowaną papryką, czarnymi oliwkami i szpinakiem oraz steku z Angusa podawanego z pieczonym ziemniakiem i twarogiem, z dodatkiem szczypioru, szparagów, cebuli i boczku.

- Przygotowaliśmy również oryginalne desery na słodkie zakończenie uczty w naszych restauracjach. Do wyboru będą 3 jesienne propozycje m.in. podawany na gorąco kruszaniec  z jabłek pod delikatną bezą, z dodatkiem lodów waniliowych, carpaccio ze śliwek podane z delikatną rurką włoską z kremem oraz deser, do którego wróciliśmy po latach i który cieszył się ogromnym zainteresowaniem naszych gości, czyli domowe lody makowe z biszkoptem czekoladowym, białą czekoladą i musem malinowym – podsumowuje  Mariusz Tkaczyk, współtwórca nowego menu Qubus Hotel.

Podobał się artykuł? Podziel się!

PARTNERZY SERWISU Partner serwisu - Best Western Hotels & Resorts Partner serwisu - Chopin Airport Partner serwisu - Hotel Professionals Partner serwisu - Orbis

PRIME PROPERTY PRIZE 2017

Do końca głosowania zostało


REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA