Restauracja delight andel’s Hotel Łódź z prestiżowym wyróżnieniem


Żółty Przewodnik Gault&Millau to, obok Michelin, jeden z najbardziej wpływowych przewodników kulinarnych na świecie. W tegorocznej polskiej edycji znalazło się 390 lokali. Restauracja delight andel’s Hotel Łódź wraz z jej szefem kuchni Mirosławem Jabłońskim znalazła się w tym prestiżowym gronie. Otrzymała dwie czapy – więcej dostało tylko 10 obiektów w całej Polsce.
„Żółty przewodnik” Gault&Millau, wydawany we Francji od 50 lat i obecny w 10 krajach, jest opracowywany z myślą o miłośnikach dobrego jedzenia. Niezależni i anonimowi inspektorzy w ciągu roku odwiedzają wybrane restauracje i hotele. Testują, smakują i oceniają nie tylko jakość potraw, ale również standard obsługi. Ich opinie wyrażają w przyznawanych punktach, a te zmieniają się w „czapy”. Najlepsze obiekty trafiają do przewodnika, który często jest porównywalny z kultową pozycją Michelina.
- Właściciele nie wiedzą, że goszczą „tajemniczych klientów”. „Dzięki temu nasz przewodnik jest jedynym w Polsce naprawdę rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść” – podkreśla Justyna Adamczyk, redaktor naczelna. Znalazły się w nim również pensjonaty i hotele, w tym andel’s Hotel Łódź ze swoją restauracją delight.
Restauracja delight to miejsce, gdzie potrawy przygotowywane są według zasad kuchni fusion. Szef Mirosław Jabłoński najbardziej lubi łączyć tradycyjną polską kuchnię z egzotycznymi składnikami z różnych stron świata, szczególnie z sosami i warzywami, które pochodzą z innych stref klimatycznych i są w Polsce trudno dostępne. Restauracja łączy doznania smakowe z estetycznymi. Jej wnętrza, podobnie jak wnętrza andel’s Hotel Łódź, zostały zaprojektowane przez londyński duet Jestico+Whiles. Każde ze 170 krzeseł to historyczny unikat, a prace na ścianach są dziełami sztuki autorstwa współczesnych polskich artystów.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.