PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Restauracja delight andel’s Hotel Łódź z prestiżowym wyróżnieniem

  • Autor: propertynews.pl
  • 02 gru 2015 07:37

Restauracja delight andel’s Hotel Łódź z prestiżowym wyróżnieniem Mirosław Jabłoński, szefem kuchni w restauracji delight andel’s Hotel Łódź

Żółty Przewodnik Gault&Millau to, obok Michelin, jeden z najbardziej wpływowych przewodników kulinarnych na świecie. W tegorocznej polskiej edycji znalazło się 390 lokali. Restauracja delight andel’s Hotel Łódź wraz z jej szefem kuchni Mirosławem Jabłońskim znalazła się w tym prestiżowym gronie. Otrzymała dwie czapy – więcej dostało tylko 10 obiektów w całej Polsce.

REKLAMA

„Żółty przewodnik” Gault&Millau, wydawany we Francji od 50 lat i obecny w 10 krajach, jest opracowywany z myślą o miłośnikach dobrego jedzenia. Niezależni i anonimowi inspektorzy w ciągu roku odwiedzają wybrane restauracje i hotele. Testują, smakują i oceniają nie tylko jakość potraw, ale również standard obsługi. Ich opinie wyrażają w przyznawanych punktach, a te zmieniają się w „czapy”. Najlepsze obiekty trafiają do przewodnika, który często jest porównywalny z kultową pozycją Michelina. 

- Właściciele nie wiedzą, że goszczą „tajemniczych klientów”. „Dzięki temu nasz przewodnik jest jedynym w Polsce naprawdę rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść” – podkreśla Justyna Adamczyk, redaktor naczelna. Znalazły się w nim również pensjonaty i hotele, w tym andel’s Hotel Łódź ze swoją restauracją delight.

Restauracja delight to miejsce, gdzie potrawy przygotowywane są według zasad kuchni fusion. Szef Mirosław Jabłoński najbardziej lubi łączyć tradycyjną polską kuchnię z egzotycznymi składnikami z różnych stron świata, szczególnie z sosami i warzywami, które pochodzą z innych stref klimatycznych i są w Polsce trudno dostępne. Restauracja łączy doznania smakowe z estetycznymi. Jej wnętrza, podobnie jak wnętrza andel’s Hotel Łódź, zostały zaprojektowane przez londyński duet Jestico+Whiles. Każde ze 170 krzeseł to historyczny unikat, a prace na ścianach są dziełami sztuki autorstwa współczesnych polskich artystów. 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

PARTNERZY SERWISU Partner serwisu - Best Western Hotels & Resorts Partner serwisu - Chopin Airport Partner serwisu - Hotel Professionals Partner serwisu - Orbis

REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA