PARTNERZY PORTALU

partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl partner portalu propertynews.pl

REKLAMA

Alternatywa prosto z Peru

  • Autor: PropertyNews.pl
  • 12 kwi 2018 15:42

Alternatywa prosto z Peru fot. mat. pras.

Costa Coffee wprowadza zupełnie nową odsłonę kawy i alternatywę dla klasycznej mieszanki Mocha Italia. Od teraz każda kawa z oferty Costa Coffee może zostać przygotowana na bazie limitowanych ziaren z Peru.

REKLAMA

Limitowane ziarna z Peru (100% Arabica) to nowość,  która oferuje intensywny, kwiatowy aromat i cytrusowy smak z nutą karmelu i czekolady.

Smak Peru w kawiarniach Costa Coffee

Do tej pory w Costa Coffee kawa była przygotowywana na bazie klasycznej mieszanki Mocha Italia, której receptura była przez wiele lat dopracowywana w palarniach Costa Coffee. To właśnie zainspirowało ekspertów do dalszych poszukiwań. W skutek tego sprowadzili do Costa coś zupełnie nowego i… innego.

Czym wyróżnia się nowa kawa? Ziarna, z których jest przygotowywana, pochodzą z jednorodnych upraw, zlokalizowanych w północnej i centralnej części Peru. Są wolno palone, w celu wydobycia ich unikalnego smaku i aromatu. Od klasycznej mieszanki Costa Coffee różni się smakiem i aromatem. Wyraźnie wyczuwalne są kwiatowe nuty. Charakteru nowej kawie nadaje czekoladowo-karmelowy posmak, nie ma jednak śladu orzechów, które znamy z tradycyjnej Mocha Italia.

- Kawa przygotowana na bazie ziaren z Peru jest intensywna, wyrazista i ma w sobie subtelną gorycz, idealnie uzupełnia się z orzeźwiającymi nutami cytrusów ­- mówi Kuba Wojciechowski, barista w warszawskiej kawiarni Costa Coffee Fresco na Lotnisku Chopina. - Kawa przygotowywana na limitowanych ziarnach z Peru ma różne oblicza. Czekolada i karmel wybijają się na pierwszy plan w Americano. Mleczna słodycz połączona ze słodko-gorzkim finiszem w Cappuccino. We Flat White pojawiają się migdałowo-karmelowe nuty, mleczna tekstura i przyjemny, słodko-gorzki posmak – dodaje.

Kawowe eksperymenty: drip

A skoro już o odkrywaniu i eksperymentach mowa… Costa Coffee zapowiada totalny kawowy odlot! Dla wszystkich głodnych wrażeń przygotowali nowość, czyli alternatywną metodę parzenia kawy. W dziesięciu kawiarniach Costa Coffee można spróbować kawy z dripa. Ten delikatny, klarowny, niemal herbaciany napar przygotują na limitowanych ziarnach z Peru. Jej parzenie to prawdziwy kawowy rytuał, w którym nie ma miejsca na żadne potknięcia. Kawa z dripa jest przejrzysta, subtelna, pozbawiona goryczy, dzięki czemu mocno wyczuwalne są jej naturalne aromaty.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKLAMA

PRIME PROPERTY PRIZE 2017

Do końca głosowania zostało


REKLAMA

Newsletter


Najważniejsze informacje portalu propertynews.pl prosto na Twój e-mail

Propertynews.pl: dołącz do nas na Google+

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

REKLAMA
REKLAMA