Środa, 22 października 2014 

  • Sfinks z nowym zarządem

    Rada nadzorcza Sfinks Polska - spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło - powołała na nową, wspólną kadencję zarząd w składzie: Sylwester Cacek jako prezes oraz Bogdan Bruczko, Dorota Cacek i Sławomir Pawłowski jako wiceprezesi. Wszystkie te osoby były w zarządzie poprzedniej kadencji. Jednocześnie rezygnację z zasiadania w zarządzie Sfinksa, ze względów osobistych, złożyła Mariola Krawiec-Rzeszotek, która pełniła funkcję wiceprezesa spółki.

  • Sphinx otworzył restaurację pod Krakowem

    Kolejna restauracja Sphinx otwarta została w centrum handlowym Futura Park Kraków. To już dziewiąty lokal tej marki uruchamiany w br., a także ósmy Sphinx działający w Krakowie i okolicy miasta. Lokal jest restauracją własną spółki, prowadzoną w modelu operatorskim.

  • Sfinks z nowymi restauracjami w centrach handlowych

    Sphinx w Galerii Krakowskiej działa od 4 maja br. i zajmuje powierzchnię około 200 mkw. Przygotowano tam miejsca dla niemal 100 gości. Nowo otwarty Sphinx, który jest szóstą restauracją tej sieci w Krakowie, działa jako lokal własny. Kolejna restauracja powstanie m.in. w Galerii Mokotów oraz poznańskim City Center.

  • Sfinks zapowiada nowe lokale

    - Założyliśmy, że liczba nowych restauracji w tym roku powinna być zbliżona do liczby ubiegłorocznych otwarć. Aktualnie w fazie realizacji inwestycji są trzy kolejne lokale, wśród których jest także Chłopskie Jadło. Równocześnie prowadzimy rozmowy na temat kolejnych lokalizacji - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, Mariola Krawiec-Rzeszotek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.

  • W tym roku Sfinks otworzy ponad 20 nowych restauracji

    Sfinks zamierza otworzyć w tym roku pomiędzy 20 a 30 nowych restauracji - powiedziała w środę dziennikarzom Mariola Krawiec-Rzeszotek, wiceprezes spółki.

  • Sfinks może otworzyć w 2011 r. mniej restauracji niż planowano

    W opublikowanej w kwietniu ubiegłego roku strategii Sfinks założył m.in. rozwój sieci restauracji pełnowymiarowych w segmencie casual dining, zwiększenie sprzedaży dzięki wprowadzeniu nowych kanałów dystrybucji (wynos posiłków, dowóz dań do biur i domów oraz usługi cateringu) oraz uruchomienie konceptu restauracji typu express w segmencie fast casual dining.

  • Prezes Sfinksa: Chcemy wykorzystać potencjał naszych marek

    Prezes Sfinksa: Chcemy wykorzystać potencjał naszych marek

    DM Trigon, który oferuje akcje Sfinksa, oszacował, że o 250 lokali powiększy się ta sieć w ciągu najbliższych 5 lat. Jak zdradza prezes Mariola Krawiec-Rzeszotek, spółka Sfinks planuje rozwój w oparciu o m.in.: wykorzystanie potencjału sieci Wook, która ma doścignąć Sphinxa, otwarcia w formacie "express" oraz zmieniony model franczyzy, która zdominuje lokale własne.

Twoja lokalizacja [ZMIEŃ]

  • Specjalizujemy się w tworzeniu zintegrowanych rozwiązań w obszarze komunikacji biznesowej.
  • Serwisy i wydawnictwa o budowie i urządzaniu domu.