PARTNERZY PORTALU


Marka Bakery na planie Browarów Warszawskich

Marka Bakery na planie Browarów Warszawskich
Szefem rzemieślniczej piekarni został Michał Paleta, znany warszawski ekspert od francuskiego pieczywa. mat. pras.
  • Autor: PropertyNews.pl
  • Dodano: 10 cze 2020 15:45

Bakery, koncept piekarniczo-cukierniczy rozwijany przez Bartłomieja Rychcika zarządzającego grupą Enata Bread, wzbogaci się o drugi lokal – tym razem w Browarach Warszawskich.

  • Autor: PropertyNews.pl
  • Dodano: 10 cze 2020 15:45

- To będzie wyjątkowa rzemieślnicza piekarnia z polskim i francuskim pieczywem – mówi Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread. Szefem kuchni oraz wspólnikiem Bakery Browary Warszawskie został Michał Paleta.

W piekarni rzemieślniczej klienci na własne oczy będą mogli przekonać się jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowe pieczywo – na naturalnym zakwasie – bez sztucznych dodatków, barwników, polepszaczy. Piekarnia będzie otwarta z trzech stron – transparentna i dostępna. Goście lokalu będą mogli obserwować każdy szczegół i etap produkcji. - Będziemy piec bez kompromisów – zapewnia Bartłomiej Rychcik.

Bakery Browary Warszawskie zagospodaruje lokal o powierzchni 100 metrów kwadratowych. Oprócz produkcji z najnowocześniejszym sprzętem – piecami czy dwuramiennymi mieszalnikami imitującymi pracę ludzkich rąk – w lokalu znajdą się różne warianty miejsc dla klientów: do odpoczynku, pracy, spotkań z rodziną, przyjaciółmi, znajomymi czy partnerami biznesowymi.

Szefem rzemieślniczej piekarni został Michał Paleta, znany warszawski ekspert od francuskiego pieczywa. - Artysta od croissantów! – zachwala Rychcik. Ale nie tylko, bo również od pain au chocolat, pain aux raisins, pain aux noix de pécan czy danish z przeróżnymi nadzieniami. Paleta jest absolwentem irlandzkiej Killybegs Culinary College. W Polsce pracował w tak uznanych restauracjach jak Concept 13, a także w Hotelu Monopol we Wrocławiu i Hotelu Warszawa. - Michał Paleta szykuje niepowtarzalne menu – zapowiada Rychcik.

Bakery, zarządzane przez Bartłomieja Rychcika, to rzemieślniczy koncept piekarniczo-cukierniczy działający w lokalizacjach typu premium: elitarnych centrach biznesowych i zrewitalizowanych obiektach historycznych. Koncept hołduje tradycji – wytwarzane w nim pieczywo powstaje na naturalnym zakwasie. Bez sztucznych dodatków i konserwantów. Pierwszy lokal pod marką Bakery powstał przed rokiem na warszawskim Wilanowie gdzie wspólnikiem i szefem jest Damian Lewandowski.


WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)


Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 75.101.220.230
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!