Burger King debiutuje z nowym formatem w Polsce


7 czerwca Burger King otworzy pierwszą restaurację drive thru w Gdańsku. Będzie to jednocześnie pierwszy lokal „przy trasie” funkcjonujący pod szyldem spółki Burger King Polska.
Nowa restauracja otwarta zostanie w Gdańsku przy ul. Jana Pałubickiego 10, obok stacji Shell. Będzie to wolnostojący lokal z 68 miejscami siedzącymi i okienkiem dla zmotoryzowanych. W restauracji znajdzie się też specjalny plac zabaw dla całych rodzin. Przestrzeń tę wyposażono w stoły do gier interaktywnych oraz system wyświetlający na podłodze oraz ścianie lokalu gry i animacje angażujące do zabaw ruchowych. Ponadto restauracja o powierzchni blisko 400 mkw. wyróżnia się nowoczesnym wystrojem, opracowanym zgodnie z najnowszą koncepcją projektową marki, tzw. prime image. Z okazji otwarcia 100 pierwszych klientów otrzyma darmowe burgery Whopper Jr.
Spółka Burger King Polska powstała pod koniec 2014 roku, a jej celem jest zdynamizowanie rozwoju sieci franczyzowej - prowadzonej do tej pory przez Amrest i Autogrill - poprzez współpracę z indywidualnymi przedsiębiorcami i rodzinnymi firmami. Burger King Polska stawia też na tworzenie własnej struktury operacyjnej i ekspansję organiczną marki, czyli rozbudowę sieci własnych restauracji. Lokale typu drive thru otwierane będą w dwóch typach lokalizacji: obsługujących ruch tranzytowy, przy stacjach paliw oraz miejskich, w tym np. na parkingach centrów handlowych.
Obecnie w Polsce Burger King ma 44 restauracje, zlokalizowane w 22 miejscowościach, głównie w dużych aglomeracjach lub przy węzłach autostradowych. Restauracja przy stacji Shell w Gdańsku jest ósmą, którą Burger King Polska otworzył pod własnym szyldem i pierwszą w tym formacie.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.