Spółka Helios do końca tego roku otworzy kilka lokali nowego konceptu gastronomicznego z sektora fast casual. W ciągu czterech lat chce mieć kilkadziesiąt restauracji. Inwestycja w ten projekt to ok. 10 mln zł.
- Prowadzimy działalność gastronomiczną przy kinach, więc świetnie opanowaliśmy logistykę dostaw i sprzedaży. Ta branża nie jest dla nas zupełną nowością - tłumaczy Tomasz Jagiełło, prezes spółki Helios i członek zarządu Agory.
Zapewnia, że spółka nie boi się zakazanych niedziel. - Podpisujemy umowy na nasze lokale restauracyjne już ze świadomością, że przynajmniej przez jakiś czas musimy się liczyć z mniejszą liczbą osób w galeriach handlowych. Osobiście mam nadzieję, że sytuacja wróci do stanu poprzedniego i - podobnie jak na Węgrzech – nadejdzie refleksja, że ten przepis uderza przede wszystkim w gospodarkę - przyznaje Tomasz Jagiełło.
Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Komentarze