Przestrzeń, której wystrój przywodzi na myśl hangar na łodzie, została wykreowana z wykorzystaniem oryginalnych łódek wioślarskich, wioseł, boi i innych elementów związanych ze sportem, jakim jest wioślarstwo. Meble wykonane są z litego drewna takiego, jakie wykorzystywane jest do budowy łodzi, a siedziska bankietowe imitują łodzie i małe statki, które można spotkać na rzece. Dzięki wygodnym miejscom siedzącym dla ponad trzystu gości oraz przestrzeni dla osób stojących wokół "pomostów", które oddzielają stoliki z miejscami do siedzenia od kolejek ustawiających się przy ladach najemców, nowa strefa gastronomiczna jest doskonałą przestrzenią zarówno dla relaksu, jak i rozmów w gronie rodziny czy osób chcących zjeść szybki posiłek.

- Naszym założeniem było nie tylko stworzenie wyjątkowej przestrzeni restauracyjnej, ale także połączenie gości z charakterystyczną cechą Płocka, jaką jest wioślarstwo - zaznaczył projektant Paul Ayre z pracowni vsf-creative.

Zmodernizowaną strefę restauracyjną w płockiej Galerii Mazovia otwarto 22 czerwca br.

Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl