- Carrefour Polska podejmuje wiele działań z zakresu ochrony bioróżnorodności. W ramach przyjętej strategii postanowiliśmy wycofać jaja z chowu klatkowego wśród marek własnych do końca 2020 roku, a wśród marek krajowych do 2025 r. Realizacja działań w powyższym terminie, pozwoli naszym dostawcom na właściwe wdrożenie tej strategii. Inicjatywa Carrefour jest jednym z elementów ochrony dobrostanu zwierząt hodowlanych. Przykładem takiego działania naszej sieci jest również wprowadzony w styczniu 2015 r., kurczak z wolnego wybiegu „Jakość z natury Carrefour”.
Podjęta decyzja jest w pełni naszą inicjatywą, którą Grupa Carrefour ustawicznie wdraża w poszczególnych państwach już od kilku lat. W Carrefour Polska dążymy do tego, aby właściwie komponować naszą ofertę i kontrolować jakość produktu w marce własnej na każdym etapie łańcucha dostaw, a także promujemy zrównoważone praktyki produkcji – powiedziała Barbara Kowalska, Dyrektor Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Carrefour Polska.
Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Komentarze