Kura Warzyw urodziła się w Poznaniu czy Berlinie?

Filip Karkosz, współzałożyciel Kury Warzyw: Lubię bardzo dobre jedzenie. Nigdy jednak nie byłem zagorzałym smakoszem kebabów, ale rzeczywiście jeden mnie zauroczył – był to Mustafa’s Gemüse Kebap w Berlinie, przez wielu uznawany za jeden z najlepszych na świecie. Słynie nie tylko ze smaku, ale także z dwugodzinnej kolejki, w której trzeba odstać do kultowej budki w dzielnicy Kreuzberg. Wyjątkowość tego dania polega m.in. na tym, że jest podawane ze smażonymi warzywami. Często jeździłem do Berlina, ale w pewnym momencie okazało się, że odwiedzałem bardziej to miejsce niż miasto, ponieważ zdarzało mi się tam jeździć tylko po to, żeby zjeść ulubiony kebab. 

Dalej w wywiadzie:

• Co wspólnego ma „Mięsnyjesz” z „Pamiętnikami z wakacji”?

• O rosnących metrażach Kury Warzyw.

• Na jakich galeriach handlowych zależy Kurze Warzyw?

• Czy planowana ekspansja obejmie tylko Poznań i Warszawę?

Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL