Pizza Hut ma pięć konceptów. Aktualnie najmocniej rozwijane są dwa: Pizza Hut Express oraz Pizza Hut Delivery. Lokale tego pierwszego liczą od 20 mkw. do 50 mkw. Te najmniejsze o powierzchni 20 mkw. to test. Na razie uruchomionych zostało kilka.
- Jest to koncept, który chcemy mocno rozwinąć. Nasz zespół szuka odpowiednich lokalizacji. Przyglądamy się m.in. Złotym Tarasom, poznańskiej Avenidzie, czy Galerii Krakowskiej. Dzięki temu, że mamy spory portfel konceptów możemy w jednej galerii uruchomić kilka restauracji, które odpowiadają na różne okazje konsumenckie - opowiada Maciej Mausch, prezydent Pizza Hut w Polsce.
Dalej w wywiadzie:
• Na czym polega eksperymentowanie z formatem slice’owym?
• Jak pogodzić szybką dostawę z zamiłowaniem gości do rzemieślniczej, ręcznie robionej pizzy?
• Lokale Dine-In zmieniają się w Fast Casual. Na czym polega ta metamorfoza?
• W tym roku Pizza Hut planuje uruchomienie pierwszych lokali franczyzowych. Czy indywidualni przedsiębiorcy mają szansę?
• Czy zakaz handlu w niedziele pustoszy lokale w galeriach?
Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl