McDonald’s ma już 500 restauracji w Polsce. Najnowsza czeka na mieszkańców Wyszkowa

Restauracje z żółtym logo McDonald’s działają w Polsce już od 30 lat. 13 maja 2022 roku został otwarty 500. lokal sieci, który jest zlokalizowany przy ul. Piłsudskiego 46 w Wyszkowie.
- 13 maja 2022 roku została otwarta 500. restauracja McDonald’s w Polsce.
- Obiekt zlokalizowany jest przy ul. Piłsudskiego 46 w Wyszkowie.
- McDonald’s świętuje 30 lat obecności w Polsce.
- Przeczytaj też: McDonald's pozbywa się biznesu w Rosji.
17 czerwca 1992 roku została otwarta pierwsza restauracja McDonald’s w Polsce. 30 lat później sieć liczy już 500 restauracji w kraju. 500. lokal rozpoczął swoją działalność 13 maja 2022 roku w Wyszkowie przy ul. Piłsudskiego 46. Jest to 98. restauracja w województwie mazowieckim.
Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl
Liczba restauracji sieci McDonald's w woj. mazowieckim zbliża się do setki.
Restauracją będzie zarządzać franczyzobiorca Kristof Hanko, który łącznie prowadzi już 15 lokali sieci. Kristof Hanko z McDonald’s związany jest od wielu lat. Na początku po stronie korporacji, a od 2016 roku jako franczyzobiorca sieci.

Niezwykle się cieszę, że to właśnie jedna z moich restauracji jest 500-tnym lokalem w Polsce. Na dodatek w 30-tym roku obecności firmy and Wisłą. W moich restauracjach na Mazowszu zatrudniam już 1100 pracowników. W Wyszkowie znajdzie pracę kolejne 60 osób – mówi Kristof Hanko, franczyzobiorca McDonald’s Polska.
Restauracja w Wyszkowie zastała zaprojektowana w stylu Luna. W sumie wewnątrz restauracji znajduje się 112 miejsc siedzących i 66 w ogródku. Lokal posiada również linię McDrive, z której mogą skorzystać zmotoryzowani.

500-tna restauracja sieci została wyposażona w innowacyjne rozwiązania pozwalające znacząco zredukować zużycie energii elektrycznej. Między innymi w instalację fotowoltaiczną oraz turbinę wiatrową, które pozyskują odnawialne źródła energii w całości pokrywające zapotrzebowanie na oświetlenie zewnętrzne lokalu.
Rozwiązania te sieć będzie wprowadzać w kolejnych restauracjach. Zarówno nowych jak i tych już istniejących. Jest to element globalnej strategii, realizowanej od 2018 roku, która zakłada działania na rzecz ochrony planety w wielu kluczowych obszarach zrównoważonego rozwoju. Jednym z celów jest właśnie zmniejszenie emisji gazów cieplarniach z biur i restauracji o 36 proc. do 2030 roku, a do 2050 roku osiągnięcie neutralności klimatycznej.

WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.