7 czerwca 1992 roku w centrum Warszawy, w Sezamie przy skrzyżowaniu Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej, rozpoczęła działalność pierwsza restauracja McDonald’s w Polsce. Dziś z oferty 386 polskich lokali tej marki korzysta codziennie ponad pół miliona gości. Restauracje McDonald’s zlokalizowane są w ponad 150 miastach na terenie całego kraju. Blisko 75 proc. (285) z nich to obiekty franczyzowe prowadzone przez ponad 60 niezależnych polskich przedsiębiorców. 

– Polska należy do najintensywniej rozwijających się rynków McDonald’s na świecie. Stawiamy na personalizację oferty i stosowanie najnowszych technologii w codziennej działalności  – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.

Polski McDonald’s zatrudnia obecnie ponad 20 tys. osób. Blisko 4000 z nich to kadra menadżerska.

Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl