Prezes Sfinksa zapowiada dalszy rozwoju sieci w sektorze gastronomicznym

- W długim okresie wydatki konsumentów na gastronomię na pewno będą rosły, bo w tej gałęzi usług mamy do czynienia z postępującymi zmianami społecznymi. Coraz chętniej jadamy na mieście, a także coraz rzadziej organizujemy spotkania towarzyskie i rodzinne w domach. Te trendy są już zauważalne w dużych miastach, a i w mniejszych sytuacja zmierza w podobnym kierunku - mówi serwisowi portalspozywcy.pl, Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks SA.
Jak tłumaczy, sytuacja w branży gastronomicznej w tym roku będzie zależała w dużej mierze od ogólnej koniunktury gospodarczej i wzrostu PKB. - Ten czynnik jest istotnie skorelowany ze skłonnością Polaków do odważniejszego wydawania pieniędzy na przyjemności, a nie tylko na potrzeby - dodaje.
Zdaniem Sylwestra Cacka, trendy z poprzednich lat pozwalają spodziewać się dalszego rozwoju sieci w sektorze gastronomicznym. - Przybywa zarówno nowych marek, jak i placówek sieci już działających na rynku. Część z nich, jak w każdej branży, może nie przetrwać próby czasu, jednak można założyć że bilans i tak wyjdzie na plus - mówi.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
© Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.