Rewolucja w Starym Browarze zaczyna się od food courtu

To początek nowości we wnętrzach Starego Browaru. Designerskie zmiany rozpoczęto od food courtu w skrzydle Atrium. Teraz lepiej odpowiada zmieniającym się zwyczajom konsumpcyjnym mieszkańców wielkich miast.
Całkowita zmiana aranżacji strefy gastronomicznej nie tylko zwiększyła komfort użytkowników i nadała jej nowej energii, ale jest też odpowiedzią na przemiany społeczne i zmiany zwyczajów konsumentów. Coraz więcej osób je codzienne posiłki poza domem, w najróżniejszych konfiguracjach towarzyskich: solo, parami, rodzinnie, a szczególnie millenialsi – w większych grupach. Dla nich wyjście poza biuro na lunch czy spędzanie wolnych od pracy godzin poza domem to część stylu życia i jedzenie „na mieście” wpisuje się w ich rytm. Dotychczasowy food court Atrium bazował na czteroosobowych stolikach, a teraz wybór jest znacznie większy: od dwuosobowych stolików, po kanapy w rożnych formach i długie stoły.
Nie bez znaczenia dla wprowadzanych w Starym Browarze zmian jest też niezwykły w ostatnim czasie rozkwit centrum Poznania, licznie działające i powstające tu inwestycje biurowe i rezydencjalne, przekładające się na dziesiątki tysięcy osób, które są naturalnymi klientami stref foodowych Starego Browaru. To także z myślą o ich mieszkańcach i pracownikach wprowadzane są zmiany, które mają sprawić, że poczują się tu jeszcze lepiej.
Do współpracy nad nowym wystrojem food courtu zaproszono zespół architektów z poznańskiej pracowni mode:lina, mającej na swoim koncie kilkadziesiąt prestiżowych nagród zdobytych na całym świecie. Wśród jej najbardziej znanych projektów są m.in. Opera Software we Wrocławiu czy Volkswagen Home w Warszawie, a w Poznaniu m.in. sklep Run Colors w skrzydle Pasaż i Lodovnia na Dziedzińcu Sztuki Starego Browaru.
Nowy strefa gastronomiczna w Atrium Starego Browaru inspirowana jest energią urban life, sprzyja formule „eat & go”. Podczas gdy restauracje na Dziedzińcu Sztuki sprzyjają dłuższemu przesiadywaniu, w Atrium można szybko, wygodnie i niezobowiązująco zjeść nawet w czasie bardzo krótkiej przerwy na lunch, albo w przerwie w zakupach, niezależnie od pory dnia. Odświeżony foodcourt to także przestrzeń o lekkiej i swobodnej formie, w której odpowiedni dobór materiałów i mebli wprowadził przyjazną i ciepłą atmosferę na wzór nowoczesnych domowych kuchni.
- 1
- 2
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.