Szykuje się ożywienie na rynku gastronomicznym

Branża gastronomiczna zaczyna odczuwać ożywienie. Z tego względu kolejne firmy planują zwiększyć swoje zaangażowanie w tym sektorze. - Obecnie w większym stopniu możemy skupić się na bieżącej pracy operacyjnej, co - przy rosnącym rynku - powinno zaowocować znaczącą poprawą wyników - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, Paweł Kowalewski, prezes zarządu, Mex Polska SA.
Jak ocenia Paweł Kowalewski, ożywienie prawdopodobnie będzie miało miejsce we wszystkich segmentach rynku gastronomicznego, chociaż - mając na uwadze odnotowane spadki w poprzednich kryzysowych latach - widać, że dotknęły one najbardziej lokale z segmentów casual dining i premium.
- Wydawałoby się, przyjmując za naturalny trend przeciwny, że to one z kolei będą głównymi beneficjentami poprawiającej się sytuacji gospodarczej, a znacząca część naszych restauracji prowadzi działalność właśnie w tym segmencie - dodaje.
Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU (31%) JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
© Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.