Dlaczego nie ma was w centrach handlowych? Czy to galerie handlowe was omijały, czy wy galerie handlowe?

Krzysztof Bożek, współwłaściciel sieci restauracji Krowarzywa: Raczej my. Teraz, po wprowadzeniu zakazu handlu w niedziele, nawet się z tego cieszymy, bo obserwujemy rynek i wiemy, że gastronomia w centrach handlowych cierpi przez nowe przepisy, a czynsze wcale się nie zmniejszyły. Przyglądamy się za to pokrewnym projektom. Na przykład interesują nas koncepty typu Hala Koszyki. Nawet mieliśmy propozycję otwarcia tam restauracji, ale zrezygnowaliśmy, ponieważ hala mieści się zbyt blisko naszych dwóch innych lokali: przy ul. Hożej i Marszałkowskiej. Nie chcieliśmy, aby te dwie lokalizacje się kanibalizowały. Będziemy za to w 2021 r. w ArtN. Jest to bardzo atrakcyjna okolica, pełna nowych i planowanych biurowców. Z sympatią przyglądamy się również innemu projektowi na Woli - Towarowa 22.

Dalej w wywiadzie: 

• Ile Krowarzywa ma lokali franczyzowych, a ile chce mieć własnych?

• Cieciorex, Jaglanex, Warzywex. Kto to wymyślił?

• Jakie są długofalowe plany rozwoju sieci?

Atrakcyjne lokale w galeriach handlowych i centrach miast - zobacz oferty na PropertyStock.pl

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL