Gdański hotel Sadova zaskoczył ofertą


W gdańskim hotelu Sadova, w przynależącej do obiektu restauracji Papieroovka, otwarto jedyną w swoim rodzaju na całym Pomorzu pijalnię cydru. Uroczyste przecięcie wstęgi zainaugurowało oficjalną zmianę nazwy obiektu restauracyjnego na Papieroovka Cider Garden, a zaproszeni goście zobaczyli metamorfozę wnętrza restauracji i pijalni.
Wnętrza hotelu Sadova oraz Papieroovka Cider Garden są uzewnętrznieniem filozofii działania właścicieli. Zespół obiektu rozwija ofertę z poszanowaniem tradycji miejsca i kultury lokalnej, co m.in. przejawia się w obecności dużej ilości roślinności w wystroju wnętrz. Zieleń i cydr to istotnie wybrzmiewające trafne nawiązania do sadów, które rosły na tym terenie lata temu.
– Papieroovka Cider Garden to przedłużenie idei i całej koncepcji Hotelu Sadova, który powstał na terenach dawnych sadów owocowych. Zależało nam na utrzymaniu wiedzy o tych terenach oraz nawiązywaniu do historii miejsca w komunikacji marketingowej. Odwołujemy się do przeszłości proponując ją jednak w nowoczesnej formie. Umiejętnie łączymy nowoczesne wnętrza z ciekawą architekturą, a w kuchni nasz szef dba, aby z tradycyjnych i lokalnych produktów tworzyć unikatowe kompozycje smakowe. Przenosimy gości w nowy świat – cydrem i magią płynący, zielony przez cały rok! – mówi Małgorzata Kołnierzak, dyrektor Hotelu Sadova.
W pijalni cydru goście mogą spróbować ponad 20 rodzajów tego napoju. Takiego wyboru nie ma nigdzie indziej na Pomorzu. Dodatkowo, w karcie Papieroovka Cider Garden znalazły się potrawy przygotowane na bazie cydru, co stanowi doskonałe uzupełnienie oferty dla miłośników jabłkowego napoju. Na gości restauracji czekają też ciekawie skomponowane autorskie koktajle, których głównym składnikiem jest cydr.
– Papieroovka Cider Garden jest jedynym miejscem na Pomorzu z tak bogatą ofertą cydrowych propozycji. Receptura pięciu wyjątkowych koktajli na bazie tego napoju została stworzona specjalnie przez barmanów restauracji. Autorskie drinki z Karty Cydrów – Bitter Cydr czy Fire Chocolate Cydr – już znalazły swoich miłośników – mówi Aleksandra Basendowska, F&B Manager.
Nowy projekt wystroju wnętrza pijalni jest niebanalny. W restauracji dobudowany został bar z nalewakami, którego elementem dekoracyjnym są alembiki, służące niegdyś do destylacji alkoholu. Głównym, zwracającym uwagę akcentem jest roślinność w postaci kwiatów doniczkowych oraz ogrodów wertykalnych.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.