Hotelowe restauracje będą działać? Trwają rozmowy


W rozmowie z WP Gheorghe Mariana Cristescu, prezes Polskiego Holdingu Hotelowego, mówi, że hotele czekają nie tylko na ponowne otwarcie od 12 lutego, ale również na możliwość serwowania posiłków w restauracji, które podlega nadal debatom.
Polacy chętnie rezerwują pobyty na okres otwarcia hoteli w dniach 12-26 lutego, ale część wstrzymuje się z uwagi na brak możliwości zjedzenia posiłku chociażby w hotelowej restauracji. Ten temat był omawiany również na szczeblu rządowym.
- W piątek wraz z przedstawicielami sektora hotelarskiego uczestniczyłem w spotkaniu z premierem Morawieckim, w którym udział wzięli również m.in. wicepremier Jarosław Gowin oraz minister zdrowia Adam Niedzielski - mówił w rozmowie z WP Gheorghe Mariana Cristescu, prezes PHH Hotelowego.
Jak dodał, trwają rozmowy negocjacyjne w sprawie przywrócenia możliwości działania hotelowych restauracji, jednak decyzja nie została jeszcze podjęta.
Prezes PHH podkreślił, że teraz najważniejsze jest to, żeby hotelarze przestrzegali zasad i nie nadużywali warunków uzgodnionych w protokole bezpieczeństwa, tak, żeby krok po kroku otwierać branżę na świat.
- Musimy być teraz bardzo odpowiedzialni, żeby nie dać rządowi powodu do ponownego zamknięcia hoteli, bo to będzie katastrofa - dodał prezes Gheorghe Mariana Cristescu.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.