Jedzenie po śląsku również w hotelu


Całkowicie śląskie menu, oparte na solidnej wiedzy historycznej, serwowane w sposób, który zadowoli zarówno miłośników tradycji, jak i gości biznesowych – to propozycja Restauracji Śląskiej, która rozpoczęła właśnie działanie w Spodku.
Jej twórcy podkreślają, że atutem miejsca jest lokalizacja – w legendarnym dla Katowic budynku, tuż obok prężnie rozwijającej się Strefy Kultury.
Ambicją nowopowstałej Restauracji Śląskiej, zlokalizowanej w Spodku (Hotel Diament Spodek, wejście od strony lodowiska) jest promocja kuchni śląskiej w jej tradycyjnym, ale jednocześnie eleganckim wydaniu. Miejsce ma być odpowiedzią m.in. na potrzeby biznesowych i turystycznych gości miasta, którzy często sygnalizowali, że w okolicy najważniejszych kulturalnych i ekonomicznych instytucji Katowic chętnie spróbowaliby kuchni charakterystycznej dla regionu.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.