By zrozumieć kultowość miejsca należy cofnąć się do roku 1964, gdy hotel został otwarty, a wraz z nim – cukiernia będąca obecnie jedną z najstarszych i najpopularniejszych w Poznaniu. Chcoć zmieniał się wystrój, ustrój, stulecie i cukiernicy, przez 55 lat nie zmieniło się jedno – sposób wyrabiania Rogali Świętomarcińskich. Dziś dostosowane do wymogów Unii Europejskiej nadal są flagowym produktem, po który ustawiają się kolejki. Na tym pozostanie przy tradycji się nie kończy, z historycznych przepisów pierwszego szefa cukierni Mistrza Mariana Nijaka po dziś dzień wypiekane są takie przysmaki jak Torcik Fedora, Kostka Włoska, Torcik Hetmański czy Gniazdko Francuskie. To właśnie przy tych łakociach kolejne pokolenia celebrują uroczystości rodzinne wspominając smaki dzieciństwa. 

Hotel, pensjonat, ośrodek wypoczynkowy - szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU (77%) JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL