PARTNERZY PORTALU

Akademik zmienia się w sezonowy hotel i kusi nową strefą gastronomiczną

Akademik zmienia się w sezonowy hotel i kusi nową strefą gastronomiczną
Collegia ma kulinarną gratkę dla gości. Fot. mat. pras.
  • Autor: PropertyNews.pl
  • Dodano: 05 lip 2022 13:51

Prywatny akademik Collegia w Gdańsku przekształca się w sezonowy hotel. Inwestorzy zadbali również o ogólnodostępną strefę gastronomiczną.

  • Autor: PropertyNews.pl
  • Dodano: 05 lip 2022 13:51
  • Obiekt zyskał 950 mkw. nowej powierzchni.
  • Collegia na czas sezonu turystycznego przekształca się w hotel.
  • Tymczasowy hotel może pomieścić 828 gości.

Nowa strefa gastronomiczna w Colegii to nie zwyczajna hotelowa restauracja, ale foodcourt z prawdziwego zdarzenia, w którym dostępne są cztery strefy gastronomiczne. Prowadzi go 15-osobowy zespół doświadczonych kucharzy, który odpowiada za codziennie przygotowywanie dań. Oferta gastronomiczna jest bardzo bogata i co najważniejsze – zróżnicowana, ponieważ Collegia regularnie przyjmuje gości z niemal wszystkich krajów Europy, a często również spoza niej. 

Szukasz ciekawych ofert inwestycyjnych? Sprawdź PropertyStock.pl

Miłośnicy włoskiej gastronomii z pewnością docenią strefę pizza & pasta gdzie serwowane będą dania bazujące na oryginalnych włoskich składnikach. Dla zwolenników kuchni wegetariańskiej przygotowano natomiast imponujący bar sałatkowy. Ponadto na terenie foodcourtu znalazł się drinkbar połączony z kawiarnią, gdzie na gości czekać będzie oryginalna włoska kawa, świeże ciasta, szeroki wybór alkoholi, a także muzyka na żywo oraz wieczorne imprezy karaoke. W foodcourcie znajdzie się również bogata oferta śniadań oraz dania kuchni międzynarodowej dostępne w formie bufetu. Nie zabrakło również sklepu ze świeżą żywnością oraz kącika zabaw dla dzieci.

Zależało nam na tym, aby strefa gastronomiczna wyróżniała się możliwie szeroką ofertą, tak aby każdy mógł tu znaleźć coś dla siebie – mówi Michał Rinc – dyrektor gastronomii.

Doświadczenia pokazują, że z uwagi na dogodne położenie hotel odwiedzają również zorganizowane grupy związane z szeroko pojętym sportem, zatem do oferty gastronomicznej obiektu włączona została również możliwość opracowania indywidualnych zbilansowanych diet, zgodnych ze specyficznymi wymaganiami profesjonalnych sportowców. 

Collegia ma kulinarną gratkę dla gości. Fot. mat. pras.

Dodatkowo, w budynku dostępny jest również doskonale przygotowany parking rowerowy, mogący pomieścić nawet 130 jednośladów, do którego dostęp będą mieli wyłącznie posiadacze hotelowej karty. Ponadto, parking objęty będzie całodobowym monitoringiem. 

Mamy nadzieję, że nasze propozycje już w niedalekiej przyszłości będą przyciągać gości, którzy liczą na doskonałą ofertę śniadań, rozbudowane całodzienne menu i wieczorne atrakcje, nie tylko w naszym obiekcie, ale również na tarasie widokowym, który planujemy otworzyć już w najbliższym czasie – mówi Karol Wojtas, członek zarządu Silver Rock – spółki, która przygotowała Akademik Collegia. 


WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)


Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.235.140.84
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!