W zabytkowej hali U-Bootów Stoczni Gdańskiej powstaje zagłębie kulinarno-kulturalne. Są miejsca dla najemców!


Ponad 20 nowych restauracji, lokalni artyści, kultura i sztuka w zabytkowej hali Stoczni Gdańskiej. Pierwsze takie miejsce powstaje w Trójmieście. Ponad 60 proc. powierzchni Hali U-Bootów jest już wynajęte. Dla kolejnych restauratorów wciąż są ciekawe propozycje.
- Specjalny projekt Food Hall Montownia tworzy duet uznanych gdańskich artystów: Marcin Zawicki, profesor gdańskiej ASP oraz renomowana, niezależna kuratorka i twórczyni instytucji sztuki, Aneta Szyłak.
- Na parterze Hali U-Bootów powstanie hala gastronomiczna. Ponad 60 proc. jej powierzchni jest już wynajęte.
- Dla kolejnych restauratorów wciąż są ciekawe propozycje.
- Na wyższych piętrach lofty serwisowane o charakterze hotelu.
- Wokoło, na historycznej przestrzeni Młodego Miasta, wyrośnie nowa dzielnica mieszkaniowa.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU PROPERTYNEWS.PL
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
© Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)
Nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy.